Hej och välkomna till vår premiärvisning! En stund innan premiären kommer rätt länk att komma upp här nedan. Fram till dess visar vi den trailer som förhoppningsvis ska göra er intresserade av filmen. 

 

Den här filmen är en del av ett större projekt där vi på Slutförvarsenheten ville bidra till informationsbevarande, om än inte i 100.000 årsperspektiv, så i alla fall till de närmast kommande generationerna. Vi vill bidra med den lokala vinkeln; hur en liten kustkommun kom att hamna i centrum för processen kring av en av landets (och världens) största miljöfrågor. Hur har det här projektet påverkat oss som bor och lever i kommunen? Vi kände att det här är en berättelse som bara vi själva kan berätta. 

 

Vi genomförde 20 intervjuer med totalt 34 personer som på något sätt är, eller har varit involverad i den här långa processen. Allt från kommunens tidigare styrande politiker till representanter från myndigheter, miljöorganisationer, kommunerna och inte minst från SKB själva. Dessa intervjuer kommer att sparas i kommunens arkiv för framtida forskning. Den här filmen kommer att publiceras öppet så småningom, så att alla kan ta del av den. 

 

Om ni har några frågor eller bara vill komma i kontakt med någon av oss på enheten så kan ni gå in på kontaktsidan där ni hittar mer information hur ni går tillväga. 

 

Till toppen av sidan